Test vandaag nog je cv-ketel

Nationale feestdag voor je cv-ketel?
Een dag voor je cv-ketel klinkt misschien gek. Maar wij hebben gemerkt dat de cv-ketel een vergeten kindje is. Veel huishoudens hebben er geen weet van de cv-ketel. Totdat hij het gewenste resultaat niet geeft. Bijvoorbeeld geen warm water.

Stookperiode
Door diverse bedrijven en branche organisaties is 25 september uitgeroepen tot ‘nationale’ testdag van de cv-ketel. De dag waarop iedereen moet kijken of de cv-ketel nog stookseizoen-proof is. Stookseizoen is de periode waarin de buitentemperatuur ongeveer onder de 18 °C komt waardoor verwarming van huis of kantoor noodzakelijk wordt. Deze periode is ongeveer vanaf begin oktober tot begin mei.

Waarom je cv-ketel testen?
Door je cv-ketel te testen heeft als voordeel dat je storingen al vroeg opspoort. Nog voor dat het echt winter wordt en dus koud buiten. Toestellen kunnen storing aangeven, wanneer ze bijvoorbeeld slecht onderhouden zijn, aan het einde van technische levensduur(ongeveer 12 jaar) of wanneer het systeem druk te laag is. Door dit vroegtijdig op te sporen zit je niet lang in de kou.

Hoe test je de cv-ketel
Wij adviseren daarom om een eenvoudige test te doen. In 4 stappen:

  1. Draai drie radiatoren(meer mag ook) helemaal open;
  2. Zet de thermostaat handmatig op 25°C (temp. moet hoger zijn dan de huidige binnentemperatuur);
  3. Laat de thermostaat minsten een half uur op deze stand staan;
  4. Controle van de temperatuur op thermostaat.

Wanneer de temperatuur binnen een halfuur op 25°C staat of daar dichtbij in de buurt is de test met succes afgerond.
Is dit niet het geval, zou u bij de cv-ketel moeten kijken of de ketel op storing staat of de druk te laag is. Lukt dit niet en heeft nog steeds problemen kunt u altijd contact met ons opnemen of bellen met 040-2515080 voor een afspraak met een van onze cv-monteurs of een vrijblijvende prijsopgave voor een onderhoudscontract.